tirsdag 3. januar 2012

Sushi

I dag har jeg laget sushi. Kjøpte startpakken til "Blue dragon", men skal en lage sushi flere ganger er det mer økonomisk å kjøpe ting hver for seg.


Vanskelighetsgrad: Moderat

Tid: ca ½ t – 1 time, risen tar litt tid.

Ingredienser
2 dl Sushiris
0,1 dl riseddik

0,4 ss sukker
0,3 ts salt
Sushiflak
Fisk, reker, kylling eller annet fyll du ønsker. Frityrstekt fisk
Avokado, chili, vårløk eller andre grønnsaker som du har lyst til å ha på.
Liker å ha litt Philadelphia for syns det blir saftigere da


I startpakka var det veldig enkelt å få til sushi risen. Bare putte den oppi og koke. Men å lage god sushiris er egentlig ganske enkelt. Skyll risen, la den ligge til bløt i 20 min. Kok den i 3-4 min før du skrur ned varmen på laveste temperatur i 15 min. Avkjøl risen og bland i eddik, sukker og salt.

Velger du å ha kylling må dette stekes først. Smaker godt hvis du legger kyllingen i litt soyasaus, salt og pepper litt før du steker den. Del kyllingen i biter og stek den i stekepanna.


Når risen er kald legges sushiflakene på bambusmatta, oppå der har du sushirisen og de ingrediensene du liker.Rull sushien sammen og legg den på ei skjærfjøl.



Del den opp i passe biter.
Serveres med wasabi og soyasaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar